Terveyspalvelut tehokkaammaksi

02.01.2022

Onko mitään järkeä hakea flunssaisena työnantajan vaatimaa sairauslomatodistusta henkilökohtaisella käynnillä terveyskeskuksesta lääkärin vastaanotolta? Entä lapselle lääkereseptin uusinta kun oireet edelleen jatkuvat? Mielestäni näissä toimintatavoissa ei ole mitään järkeä yksilön eikä yhteiskunnan kannalta.

Aluevaaleissa valitaan päättäjät hyvinvointialueille. Nyt on tärkeää, että hallintouudistuksen lisäksi pystyisimme muokkaamaan myös olemassa olevia rakenteita ja tehostamaan toimintaa, jotta rahat riittävät laadukkaaseen hoitoon niille ketkä sitä tarvitsevat. Yksityiseltä sektorilta on paljon hyviä kokemuksia monistakin julkisen sektorin palveluita parantavista toimintamalleista.

Etävastaanoton laajentaminen niin video- kuin puheluyhteydellä, liikkuvat ja mobiilit terveyskeskuspalvelut haja-asutusalueille sekä työhyvinvoinnin lisääminen. Eikö olisi mukavaa kun lapsesi korvatutkimusta tekevä lääkäri tai hoitaja olisi tyytyväinen työhönsä ja kokisi tekevänsä jotain tärkeää? Tai mitä jos saisit flunssaisena lääkärintodistuksen työnantajaa varten omalta kotisohvalta vain puhelimen välityksellä? Vai olisitko innoissasi jos verenpaineen saisi mitattua oman kylän kaupalla pari kertaa viikossa ja samalla uusittua tärkeät reseptit?

Tämä kaikki on mahdollista jos vain muutamme ajattelutapaamme ja luomme mahdollisuuden uusille, innovatiivisille ratkaisuille. Malleja ja esimerkkejä on maailma täynnä miten terveyspalveluja on saatu tehokkaammiksi ja palvelua paremmaksi ihmisille. Palvelumuotoilun keinoin voimme laittaa asiakaspolun kuntoon, teknisillä ratkaisuilla lääkäripalvelut tehokkaammiksi ja erilaisilla esimiestyön ja palkitsemisen keinoin lisätä työviihtyvyyttä työyhteisöissä.

Hyvinvointialueen järjestelyissä ja palvelutuotannon suunnittelussa on nyt iso mahdollisuus parantaa meidän palveluja.

Ilkka Taivassalo, aluevaaliehdokas

Kokoomus, Itä-Uusimaa

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita